Değerli Üyelerimiz
Fenerbahçe Emekli ve Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği’ miz ,
01 Kasım 2024 – 02 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan
“Lüferin Peşinde İstanbul”
isimli balık avlama yarışması için gerekli izin ve onayın alınmasından sonra düzenleyeceğimiz yarışmaya her üyemizin katılmasını arzu ediyoruz.
Yarışma Tarihi : 01 Kasım 2024
Yarışma saatleri
: 07:00 Limandan hareket
: 15:30 Limana dönüş
: 15:30 – 17:00 Ölçme ve değerlendirme
Ödül Tarihi : 02 Kasım 2024
: 11:00 – 14:00 Ödül töreni ve ikram
Yarışmada En büyük boy Lüfer cinsi Balıklar derecelendirilecektir. Yakalanan diğer balık türleri yarışmaya dahil değildir.
Koordinatlar: İstanbul İli,
Kadıköy Moda : (40° 59’ 03’’ K – 29° 00’ 51’’ D),
Kınalıada : (40° 54’ 05’’ K – 29° 02’ 29’’ D)
Fenerbahçe Orduevi : (40° 57’ 58’’ K – 29° 02’ 15’’ D)
Yarışma Kuralları
Uyulması gereken kurallar:
Katılacak Kişi Adedi: 1 Yarışmacı Teknede Azami 3 Kişi olabilir ancak yarışmaya sadece 1 kişi katılabilir. Olta kullanımı sadece yarışmacıya aittir.
Uzun olta, Kaşık, Rapala, zoka, Yemli ( canlı, yaprak Vb…) takım seçimi serbesttir.
Can güvenliği : Yarışmacıların can güvenlikleri açısından teknede bulunan her bir bireyin CAN YELEĞİ kullanmaları Şarttır. ( Can yeleği kullanmayan yarışmacılar Diskalifiye edilecektir.)
5/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ’den(TEBLİĞ NO: 2020/21) Derlenmiştir.
Tekne Ölçüleri: Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.
Kullanılacak Olta Takımları :
- Denizlerde amatör avcılık çırpma/çarpma, bırakma olta, parakete, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı,ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.
- Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı çaparide 10, olta takımında ise 6 adedi geçemez.
- Avlanması tamamen yasak olan türler dışındaki su ürünlerinin avcılığında her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir.
- Su altı tüfeği ile yapılacak avcılıkla ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir:
- Denizlerde gün batımından gün doğumuna kadar olan sürede sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz.
- Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.
- Sualtı tüfeği veya zıpkın ile dalarak avcılık yapacakların bulundukları yeri gösterir şamandıra kullanması zorunludur.
- Özellikleri belirtilerek izin verilenler dışındaki her türlü ağ ,tuzak ve patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerleri ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır.
- Çizelgede boy limitleri belirtilen türlerde % 5 küçük boylara istisna tanınır.
- Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz.
- Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Avlanan balıklardan en büyüğünün hariç tutulduğu durumda, geri kalan balıkların toplam ağırlığının 4 kg’ı geçmemesi halinde, avlanan balıklar alıkonulabilir miktar dahilinde kabul edilir.
Lüferin Peşinde İstanbul Yarışması Başvuru Formu
Yarışmacılarımıza rastgele diyor bol şanslar diliyoruz.